Home » Nieuws » Onze favoriete blogs over reizen met een rolstoel

Onze favoriete blogs over reizen met een rolstoel

blogs over reizen met een rolstoel

Hoewel het nu niet de meest handige tijd is om op vakantie te gaan, laten we ons graag inspireren door blogs over reizen met een rolstoel.

Zo kunnen we lekker mee genieten en ideetjes op doen voor toekomstige reizen. Er zijn een hoop inspirerende mensen die laten zien dat reizen met een handicap heel goed mogelijk is. Wij hebben onze favoriete blogs over reizen met een rolstoel op een rijtje gezet:

Eelke droomt

Voor de Nederlanders en Vlaamse lezers onder ons is deze blog echt een pareltje. Eelke heeft een spierziekte en maakt gebruik van een elektrische rolstoel. Ze verzamelt adressen van bijzondere, rolstoeltoegankelijke hotels, b&b’s en vakantiewoningen. Met aandacht voor inrichting, luxe én rolstoeltoegankelijkheid. Geen grote ketens langs de snelweg of bungalowparken. Fijne kleinschalige adresjes waar ze zelf is geweest of nog graag een keer wil bezoeken! Op haar website vindt je zelfs een kaart waar je gemakkelijk per locatie toffe vakantieadresjes kunt opzoeken, ideaal.

Simply Emma

Simply Emma is een reisblog in combinatie met een beperking gemaakt door, zoals de naam eigenlijk al verteld, Emma. Emma is een reiziger en blogger die schrijft over een breed scala van onderwerpen, waaronder gidsen naar toegankelijke steden, hotel beoordelingen, lifestyle tips, en nog veel meer. Emma woont in Schotland met haar partner, maar ze zijn al naar veel plaatsen in Europa gereisd. Een geweldige blog om inspiratie op te doen voor toegankelijke reizen binnen (en buiten) Europa.

Curb Free with Cory Lee

Cory Lee is een reiziger die gepassioneerd is over het verkennen van de wereld. Hij heeft al 6 continenten bezocht met zijn beperking. Zijn Bucket List staat nog vol met bestemmingen en activiteiten voor de toekomst. Ondanks het gebruik van een rolstoel als gevolg van spinale musculaire atrofie, heeft Cory ongelooflijk veel gereisd, en zijn ervaringen zijn altijd verhelderend om te lezen. Hij schrijft een grote verscheidenheid aan inhoud, met inbegrip van toegankelijkheid gidsen, tips, en lijsten van attracties de moeite waard om te bekijken.

Wheels no Heels

Oké, geen blog, maar een vlog. Gemma heeft een warme, vriendelijke uitstraling en dat zie je terug in al haar video’s waarin ze allerlei onderwerpen bespreekt (en laat zien), van internationaal vliegen als rolstoelgebruiker tot de onaangename vragen die haar vaak gesteld worden. Niet alles is volledig gericht op reizen, maar ze deelt unieke en nuttige reiservaringen op YouTube die handig zijn om te checken voordat je vertrekt.

Reis je ook zo graag als de bovenstaande avonturiers, dan is het echt de moeite waard om alle bovenstaande blogs/vlogs eens te bekijken om inspiratie op te doen. Natuurlijk is elke beperking anders, waardoor iedereen tegen andere hobbels aanrijdt. Zo kunnen de meest simpele dingen een uitdaging zijn, denk aan bijvoorbeeld aan drempels om de accommodatie binnen te komen of het missen van een passend hulpmiddel in de badkamer. Dit is één van de redenen waarom veel Lagooni gebruikers er voor kiezen hun eigen douche-toiletrolstoel mee te nemen op reis. Meer weten? We hebben hier een heel artikel over geschreven.

Ontvang nieuwe artikelen al eerste

Honderden anderen gingen je al voor. In deze groep bevinden zich met name; mensen met een dwarslaesie, ergotherapeuten en leveranciers van hulpmiddelen. Zij ontvangen maandelijks het laatste nieuws rondom dwarslaesie onderzoeken, events en reisbestemmingen met een rolstoel!

100% privacy – Wij houden zelf ook niet van spam!