Reizen met een rolstoel

Er even lekker op uit is, als je afhankelijk bent van een rolstoel, soms best wel een uitdaging. Een etentje buiten de deur roept gelijk om een toegankelijkheid en een invalidentoilet. Een vakantie is nog lastiger. Hoe weet je of je echt uit te voeten kan op je eindbestemming? Omdat we reis-doucherolstoelen leveren, krijgen we veel vragen, maar ook tips als het gaat om vakantie. Deze willen we graag delen.
Home » Reizen met een rolstoel

Reizen met een rolstoel

Wi je reizen of op vakantie met een rolstoel? Dit is naast het meenemen van de juiste hulpmiddelen, vooral afhankelijk van een rolstoelvriendelijke omgeving, een fijne accommodatie en/of een goed geregelde (vlieg)reis. Dit blijkt in de praktijk best een flinke uitdaging. Lagooni heeft haar assortiment reis doucherolstoelen die een bijdrage kunnen leveren aan een zorgeloze vakantie. Er zijn veel organisaties die aangepaste reizen aanbieden of hulp kunnen bieden bij het vinden van een rolstoelvriendelijke omgeving. Ook zijn er tal van accommodaties die je zelf kunt boeken. Elke situatie vraagt om specifieke wensen. Deze kunnen wij natuurlijk niet voor iemand invullen. Wat we wel kunnen is (reis)tips geven en goede ervaringen delen om je hiermee weer op nieuwe ideeën te brengen. Heb je een leuke suggestie en goede ervaring? Deel deze met ons, dan delen wij dit op onze website!

 

Buitengewoon Reizen is er voor iedereen en is gespecialiseerd in individuele reizen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Over de hele wereld bieden zij vakanties, rondreizen en rolstoelaangepaste accomodaties zoals hotels, appartementen en villa’s aan. Daarnaast verzorgen zij je vlucht naar de bestemming, de assistentie op de luchthavens en op een groot aantal locaties ook hulpmiddelen, zorg of verpleging en aangepaste transfers en excursies. Kijk voor meer informatie op Buitengewoon reizen.

 

Omdat het soms nog best een uitdaging kan zijn om echt goed aangepaste accommodaties te vinden, is op Zonnebloem.nl een speciale pagina met rolstoeltoegankelijke hotels, B&B’s, vakantiehuizen en andere soorten accommodaties geplaatst. Hier zijn meer dan 60 accommodaties te vinden die aan  hoge standaarden voldoen. Naast deze accommodaties geven zij ook tips over praktische zaken zoals zorg op locatie en vervoer. Voor meer informatie over reizen met een rolstoel ga je naar De zonnebloem.

 

 


Toegankelijkheid van locaties vinden met behulp van de ongehinderd app
Met de gratis Ongehinderd app heb je altijd en overal zicht op de toegankelijkheid van locaties! Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer te twijfelen of je goed kunt parkeren, ergens naar binnen kunt en of toiletten bruikbaar zijn. Met de Ongehinderd app zie je direct welke voorzieningen aanwezig zijn, zodat jij je hier niet druk over hoeft te maken als je op pad gaat. De app is gemaakt voor en door mensen met verschillende beperkingen, dus sluit aan bij wat jij wilt weten. Naast objectieve getoetste informatie van getrainde keurmeesters, vind je ook beoordelingen van andere app gebruikers en kun je jouw eigen ervaring delen.

Download de app 
De Ongehinderd app is gratis te downloaden via de Apple App Store, Google Play Store of ga naar app.ongehinderd.nl. Ontdek wat de app jou te bieden heeft!

 


Bouwen aan verandering! Ga mee met World Servants en ontdek dat een werkvakantie in een ontwikkelingsland ook jouw leven verandert!
Deze organisatie die werkvakanties aanbiedt voor jongeren, biedt ook de mogelijkheid voor jongeren met een beperking om deze ervaring op te kunnen doen. Lees het verhaal van World Servants medewerker Rienk Rozema met een dwarslaesie over zijn ervaring. Kijk voor de projecten op de website van World Servants.

 


Zorgeloze aangepaste vakantie aan de Costa Blanca in Spanje
Voor een fantastische vakantie aan de zonovergoten Costa Blanca kunnen ook minder validen en gehandicapten bij Xenofilia uitstekend terecht. Zij beschikken over verscheidene rolstoelvriendelijke en bijzonder luxe vakantievilla’s in Moraira en Javea (Nederlands sprekende contactpersonen!). Voor meer informatie over Villa Xenofilia ga je naar de website van Xenofilia. 

 

Lagooni doucherolstoelen

Jouw Lagooni geeft je vrijheid

De Lagooni is verkrijgbaar in veel verschillende modellen voor volwassenen, kinderen en op reis

Volwassenen

Doucherolstoelen
voor volwassenen

Kinderen

Doucherolstoelen
voor kinderen

rolstoel om mee te reizen

Reizen

Rolstoelen voor
op reis

Reviews

Ervaring van gebruikers van Lagooni douche-toiletrolstoelen

Lagooni Junior

"’De Lagooni ziet er leuk uit, zeker in mijn lievelingskleur paars"

Kleurrijke argumenten voor een Lagooni Junior

Lucas & Sonja de Bruijn

Douche-toiletrolstoel van Piet

"Comfort dat je echt nodig hebt met een dwarslaesie"

Service en betrokkenheid kennen bijna geen grenzen.

Piet Holtkamp

WheelChar Mafia goes travelling (video)

Alles rustig vergelijken en nalezen?

Ontvang de brochure met alle details in een duidelijk overzicht