Onderhoud van een Lagooni

Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar goed onderhoud zorgt voor lang plezier van je doucherolstoel. Kalk en zeepresten kunnen een hoop problemen veroorzaken. Deze problemen zijn echter heel eenvoudig te voorkomen. Lees hieronder ons advies.
Home » Onderhoud van een Lagooni

Het belangrijkste over het onderhoud van je Lagooni doucherolstoel

Je Lagooni douche-toiletrolstoel vergt niet veel onderhoud. Je kunt de stoel eenvoudig uit elkaar halen en daardoor op alle plekken gemakkelijk en goed reinigen. Bij de meeste modellen (behalve de Blue en Junior XS) kun je de hele zitting uit het frame halen, waardoor je ook bij de meest ‘verborgen’ plekken kunt komen.

Onderhoud bekleding doucherolstoel

De bekleding, zeker neopreen en platilon, kun je het beste reinigen met een zachte zeep (bijvoorbeeld groene zeep). Genoemde materialen zijn namelijk zeer kwetsbaar. Je loopt het risico dat deze bekleding sneller poreus wordt als je agressievere schoonmaakmiddelen gebruikt. Ondanks een goede behandeling is de zitting logischerwijs aan slijtage onderhevig. Bij regulier gebruik moet je er rekening mee houden dat een kussen na circa 3 jaar vervangen moet worden.

Stroeve nieuwe bekleding

Nieuw neopreen kan behoorlijk stroef zijn en daardoor lastig tijdens het maken van transfers. Een hele eenvoudige manier om het neopreen wat gladder te maken is door wat talkpoeder op de zitting te gebruiken. Als de zitting wat langer in gebruik is, wordt deze vanzelf minder stroef.

 

Onderhoud remmen en assen doucherolstoel

Wil je zo lang mogelijk plezier hebben van je stoel? Dan adviseert Lagooni je om de remmen en assen regelmatig met siliconenspray in te spuiten. Zo blijven deze onderdelen soepel functioneren. Je kunt alle onderdelen – met uitzondering van de bekleding – inspuiten met antikal. Op deze manier bescherm je de stoel tegen kalk en zeepresten.

 

 

Lagooni doucherolstoelen

Jouw Lagooni geeft je vrijheid

De Lagooni is verkrijgbaar in veel verschillende modellen voor volwassenen, kinderen en op reis

Volwassenen

Doucherolstoelen
voor volwassenen

Kinderen

Doucherolstoelen
voor kinderen

rolstoel om mee te reizen

Reizen

Rolstoelen voor
op reis

Reviews

Ervaring van gebruikers van Lagooni douche-toiletrolstoelen

Lagooni Junior

"’De Lagooni ziet er leuk uit, zeker in mijn lievelingskleur paars"

Kleurrijke argumenten voor een Lagooni Junior

Lucas & Sonja de Bruijn

Douche-toiletrolstoel van Piet

"Comfort dat je echt nodig hebt met een dwarslaesie"

Service en betrokkenheid kennen bijna geen grenzen.

Piet Holtkamp

WheelChar Mafia goes travelling (video)

Alles rustig vergelijken en nalezen?

Ontvang de brochure met alle details in een duidelijk overzicht