Help Center

Antwoorden op de meest gestelde vragen zijn op deze FAQ pagina terug te vinden. Per categorie kun je je vraag én het antwoord op de vraag terugvinden. Staat je vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!
Home » Help Center

Passingen, maatwerk en modellen

1. Hoe maak ik een afspraak voor een passing?

Voor het maken van een passingsafspraak kun je het beste telefonisch (0174-281551) of per email contact opnemen. Neem hier contact op.

2. Hoe adviseer ik mijn cliënt het beste over een Lagooni?

Op onze website kun je een pdf bestandje downloaden ‘ondersteuning bij passingen’. Het is handig om deze informatie vooraf te lezen. Gebruik je dit document samen met onze pasformulieren, dan kun je de pasformulieren als leidraad aanhouden. Kom je er niet uit, twijfel je, heb je vragen? Bel ons gerust. We kunnen telefonisch ondersteuning bieden (0174-281551). U kunt de nodige bestanden hier vinden.

3. Wat zijn de mogelijkheden qua aanpassingen?

Er is heel veel mogelijk qua aanpassingen. Uiteraard zijn er ook beperkingen en zijn niet alle opties van bijvoorbeeld een ADL rolstoel in te passen op een douche-toiletrolstoel. De vereisten voor een badkamer omgeving zijn nu eenmaal anders. Wil je weten of een specifieke aanpassing haalbaar is, neem contact met ons op per email via het contactformulier of telefonisch (0174-281551).

4. Is het mogelijk om een Lagooni doucherolstoel uit te proberen?

Het is mogelijk om tijdens een passing thuis of bij Lagooni de producten droog te proberen. Om hygiënische redenen is het niet mogelijk om een product thuis onder de douche of tijdens de toiletgang te proberen.

5. Zijn alle producten op maat gemaakt?

Alle douche-toiletrolstoelen zijn maatwerk. Meestal wordt gewerkt vanuit een basis frame met een aantal specifieke kenmerken. In sommige situaties is dit echter niet voldoende en worden er een compleet frame op maat gemaakt.

6. Wat is het verschil tussen een Lagooni Traveller en een Lagooni Compact?

Beide modellen beschikken over een hoogte- en rughoekinstelling, hebben een comfortabele zachte zitting en zijn geschikt voor reizen en passen in een koffer. Toch is er een verschil. Omdat veel mensen geen vergoeding kunnen ontvangen voor een reis douche-toiletrolstoel hebben we met de Lagooni Traveller een betaalbare basisversie van de Lagooni Compact gemaakt. De Traveller wordt dan ook in principe alleen aan particulieren verkocht. De Traveller heeft een comfortabele zitting, die gekozen kan worden met een uitsparing aan de voor- of achterzijde, maar individueel maatwerk is niet mogelijk. Heb je al een Lagooni Life, Life special of Junior, dan kun je er voor kiezen alleen een Traveller onderstel aan te schaffen en je eigen zittinginzet (die wel al in jouw maatvoering voorziet) over te plaatsen als je met vakantie gaat. Wil je toch een complete reis-rolstoel hebben en heb je meer maatwerk nodig, dan kies je voor de Compact. Deze kunnen we helemaal personaliseren. De Lagooni Compact kan ook direct bij Lagooni worden aangeschaft, maar is ook via een dealer te verkrijgen.

 

Aanschaf, prijzen en artikelen

1. Hoe kom ik in aanmerking voor vergoeding voor een Lagooni?

Indien u via uw revalidatie-arts of ergotherapeut een indicatie heeft voor een douche-toiletrolstoel kunt in aanmerking komen voor vergoeding. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie (en de WMO van uw gemeente), kunt u een Lagooni krijgen.

2. Met welke dealers werken jullie samen?

Wij werken met alle dealers van de gemeenten samen. Een dealerlijst vind je op hier

3. Kan ik een doucherolstoel direct van Lagooni kopen?

Je bent altijd vrij om met of zonder PGB direct je hulpmiddel direct bij Lagooni aan te schaffen. Neem voor meer informatie telefonisch contact met ons op (0174-281551) of per email via het contactformulier

4. Hoe veel kost een Lagooni?

Dit is sterk afhankelijk van hetgeen iemand nodig heeft. Voor informatie hierover kunt u het beste contact met ons opnemen (0174-281551) of per email via het contactformulier

5. Waar kan ik de meest recente prijslijst vinden?

Omdat al onze producten opgebouwd worden uit veel verschillende onderdelen staat er geen prijslijst op de website. Wil je toch een prijslijst ontvangen, kun je een email sturen. Neem hier contact op.

6. Waar kan ik de meest recente artikellijst vinden?

Een selectie van artikelen met afbeeldingen staat hier. Een uitgebreide artikelenlijst kun je per email opvragen. Neem hier contact op.

7. Kan ik een los artikel direct van Lagooni kopen?

Uiteraard kun je losse artikelen direct bij ons aanschaffen! Neem contact met ons op als u een specifiek artikel zoekt (0174-281551 of per email via het contactformulier

8. Hoe lang is de levertijd?

De gemiddelde levertijd van een douche-toiletrolstoel bij Lagooni vandaan is 4 weken, dit kan echter afwijken als er complex maatwerk aan de rolstoel zit. De levertijd van een standaard Traveller is ca. 14 dagen. Houd er ook rekening mee dat de genoemde levertijden meestal de levertijd naar de dealer betreft. Lagooni heeft geen invloed op het uitleveren van haar producten bij de eindgebruiker.

9. Is levering in het buitenland ook mogelijk?

Jazeker. Lagooni levert in 9 verschillende landen!’

 

Garantie, onderhoud en reparatie

1. Wat is de garantie op een Lagooni?

U kunt alle informatie met betrekking tot garantie terugvinden onder garantie.

2. Wanneer moet ik mijn zitting vervangen?

Het is verstandig om bij dagelijks gebruik tenminste 1 x per 3 jaar de zitting te vervangen. Het comfortabele materiaal van de zitting is kwetsbaar en wordt door het gebruik poreus. Hierdoor kan er water in het polyether van de zitting trekken, waardoor de zitting haar elasticiteit verliest en harder wordt. Daarnaast is het ook om hygiënische redenen raadzaam de zitting te vervangen. Het is echter geen stelregel dat de zitting 1x per 3 jaar vervangen dient te worden. Dit hangt nauw samen met het gebruik. Tilliften of transferplanken kunnen de duurzaamheid verkorten. Wacht nooit te lang met het vervangen van de zitting als u slijtageplekken ziet. Onderhoud wordt via de WMO vergoed en is belangrijk om bijvoorbeeld decubitus te voorkomen.

3. Hoeveel kost een onderhoudsbeurt?

Deze kosten zijn sterk afhankelijk van het onderhoud dat nodig is. Je kunt het beste contact met Lagooni opnemen als je hier meer informatie over wilt hebben (0174-281551 of per email via het contactformulier). Is je rolstoel via de WMO verstrekt, neem dan contact met je dealer of met de WMO op.

4. Wanneer heeft mijn Lagooni een onderhoudsbeurt nodig?

Voor onderhoud geldt dat dit sterk afhankelijk is van de intensiteit van het gebruik, onderhoud en de hoeveelheid kalk in het water. Dit laatste verschilt flink per regio. Als je twijfelt of er onderhoud nodig is neem dan contact op met je dealer als de rolstoel via de WMO is verstrekt. Wil je onderhoud direct via Lagooni regelen, dan kunt je contact met ons opnemen via 0174-281551 of per email via het contactformulier

5. Er is iets mis met mijn Lagooni, met wie moet ik contact opnemen?

Als je rolstoel via de WMO is verstrekt, neem je altijd contact op met je eigen dealer. Je eigen dealer regelt het onderhoud en ook eventuele garantiezaken. Heb je je Lagooni zelf aangeschaft direct bij ons, dan neem je contact op met ons (0174-281551) of per email via het contactformulier

 

Vervoer en (de)montage

1. Kan ik mijn Lagooni makkelijk meenemen op reis?

Alle Lagooni douche-toiletrolstollen hebben een inklapbare rugleuning en de armsteunen (en beensteunen) en wielen kunnen eenvoudig van het frame gehaald worden. Wil je graag een compacter model waarmee je bijvoorbeeld ook makkelijker kunt vliegen, dan bieden we speciaal voor het reizen ook de Lagooni Compact en de Lagooni Traveller.

2. Hoe haal ik mijn Lagooni uit elkaar?

In onze handleidingen staat precies hoe je je Lagooni douche-toiletrolstoel uit elkaar kunt halen. Deze zijn hier te vinden. 

 

Overige vragen

1. Ik heb een andere vraag, hoe kan ik het beste contact opnemen?

Je kan ons dagelijks telefonisch bereiken op 0174-281551 of per email via het contactformulier

 

 

 

Lagooni doucherolstoelen

Jouw Lagooni geeft je vrijheid

De Lagooni is verkrijgbaar in veel verschillende modellen voor volwassenen, kinderen en op reis

Volwassenen

Doucherolstoelen
voor volwassenen

Kinderen

Doucherolstoelen
voor kinderen

rolstoel om mee te reizen

Reizen

Rolstoelen voor
op reis

Reviews

Ervaring van gebruikers van Lagooni douche-toiletrolstoelen

Lagooni Junior

"’De Lagooni ziet er leuk uit, zeker in mijn lievelingskleur paars"

Kleurrijke argumenten voor een Lagooni Junior

Lucas & Sonja de Bruijn

Douche-toiletrolstoel van Piet

"Comfort dat je echt nodig hebt met een dwarslaesie"

Service en betrokkenheid kennen bijna geen grenzen.

Piet Holtkamp

WheelChar Mafia goes travelling (video)

Alles rustig vergelijken en nalezen?

Ontvang de brochure met alle details in een duidelijk overzicht