Aanschaf & vergoeding

Word je Lagooni douche-toiletrolstoel vergoed door de WMO? Wil je direct bij Lagooni aanschaffen? We hebben zoveel mogelijk informatie op een rij gezet. Heb je nog andere vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.
Home » Particulieren » Aanschaf & vergoeding

Je wilt een Lagooni douche-toiletrolstoel aanschaffen

Gemeente of leverancier

Je kunt de douchestoel met toiletfunctie in verband met de mogelijke vergoeding via de ‘gemeentelijke’ wegen aanschaffen of direct bij een van de leveranciers die de Lagooni douche-toiletrolstoel in hun assortiment hebben.

 

Zelf aanschaffen

Je kunt jouw eigen douche-toiletrolstoel rechtstreeks bij Lagooni aanschaffen. Dat kan goed als je bijvoorbeeld gebruikmaakt van een persoonsgebonden budget. Meestal maakt een medewerker van Lagooni een afspraak met je om bij jou thuis een vrijblijvende passing te doen. Je bent dan verzekerd van een gedegen advies op maat over het meest geschikte model (en eventuele opties). Op basis van de passing ontvang je een offerte en na jouw akkoord heb je de douche-toiletrolstoel binnen 4 weken in huis.

 

Vergoeding van jouw douche-toiletrolstoel kan op verschillende manieren

1. Indicatie en vergoeding door de Wmo

Wil je voor een vergoeding van de Lagooni douche-toiletrolstoel in aanmerking komen? Dan doe je een aanvraag bij het Wmo-loket van jouw gemeente. De gemeente bepaalt – meestal op basis van het advies van een onafhankelijk indicatiebureau of ergotherapeut – of je voor een vergoeding in aanmerking komt. Sommige gemeenten stellen zelf de indicatie.

Voorkeur voor Lagooni aangeven
Direct bij jouw aanvraag kunt je al aangeven dat jouw voorkeur uitgaat naar een Lagooni douche-toiletrolstoel. Je vergroot de kans op vergoeding als je bijvoorbeeld het advies van jouw ergotherapeut bijvoegt. Houd je daarnaast rekening met een aantal belangrijke punten om het ‘vergoed krijgen’ van jouw Lagooni positief te beïnvloeden. Dit zijn onder meer:

  • De Lagooni rijdt lichter dan alle andere douche-toiletrolstoelen. Daarmee is de stoel ideaal als je weinig kracht of een verminderde handfunctie hebt.
  • Instelbaarheid rughoek. Dit is een essentiële functie als je een slechte rompbalans hebt.
  • Kleine draaicirkel. Is er weinig ruimte om te manoeuvreren, dan kun je met een Lagooni toch goed uit de voeten.
  • Hoogte-instelling. Zowel belangrijk wanneer je klein(er) bent als wanneer je lang(er) bent.
  • Zo kun je kiezen voor een op maat gemaakte zitting die bijvoorbeeld kan bijdragen aan het voorkomen van decubitus. Ook kun je gebruikmaken van verschillende soorten en maten armsteunen, beensteunen, voetenplaten, zijsteunen, rugleuning, etc. Die dragen allemaal bij aan een stabiele zitpositie.

De gemeente stuurt een gehonoreerde aanvraag naar haar vaste leverancier (zoals Medipoint, Welzorg, Meyra Kersten Hulpmiddelen, etc.). Die kijkt binnen het – door de gemeente vastgestelde – kernassortiment naar een douche-toiletrolstoel die aan jouw eisen voldoet. Ook bij de leverancier kun je aangeven dat jouw voorkeur uitgaat naar een Lagooni douche-toiletrolstoel. Op basis van de gestelde indicatie, jouw persoonlijke wensen én jouw argumentatie, zal je leverancier een passing doen. In vrijwel alle gevallen krijg je de stoel daarna ook verstrekt.

 

2. Vergoeding door de WMO via een Persoonsgebonden Budget

Bepaal je graag zelf welke douche-toiletrolstoel je wilt gebruiken en bij welke leverancier je die aanschaft. Dan kun je bij de aanvraag aangeven dat je de vergoeding wenst te ontvangen in de vorm van een Persoongebonden Budget (PGB). Bij een positieve indicatie ontvangt je een budget om de stoel bij Lagooni aan te schaffen. In principe moet het door jou ontvangen bedrag hiervoor toereikend zijn, maar in de praktijk blijkt de hoogte van het budget per gemeente te verschillen. Bijvoorbeeld omdat de gemeente de WMO-korting die ze heeft bij de vaste leverancier en de btw, van het brutobedrag aftrekt. Formeel is dit niet toegestaan. Belangrijk dus om dit goed in de gaten te houden. Daar komt bij dat het PGB enorme voordelen biedt, zoals de keuzevrijheid en de mogelijkheid om de gewenste voorziening snel en direct aan te schaffen.

 

3. Eigen bijdrage bij vergoeding door de WMO in natura of via PGB

Een gemeente kán een eigen bijdrage vragen voor uw douche-toiletrolstoel. Dit is echter geen vast gegeven. Het is verstandig om hier vooraf wel naar te informeren. De hoogte van de eigen bijdrage is in 2020 vastgesteld op maximaal € 19,- per maand. Een gemeente kan echter ook minder in rekening brengen. Alle informatie over eigen bijdrage kun je krijgen bij de WMO van je gemeente.Ook als de gemeente een PGB voor een douche-toiletrolstoel verstrekt, kan een eigen bijdrage gevraagd worden.

douchestoel lagooni

douchestoel op wielen

 

 

Lagooni doucherolstoelen

Jouw Lagooni geeft je vrijheid

De Lagooni is verkrijgbaar in veel verschillende modellen voor volwassenen, kinderen en op reis

Volwassenen

Doucherolstoelen
voor volwassenen

Kinderen

Doucherolstoelen
voor kinderen

rolstoel om mee te reizen

Reizen

Rolstoelen voor
op reis

Reviews

Ervaring van gebruikers van Lagooni douche-toiletrolstoelen

Lagooni Junior

"’De Lagooni ziet er leuk uit, zeker in mijn lievelingskleur paars"

Kleurrijke argumenten voor een Lagooni Junior

Lucas & Sonja de Bruijn

Douche-toiletrolstoel van Piet

"Comfort dat je echt nodig hebt met een dwarslaesie"

Service en betrokkenheid kennen bijna geen grenzen.

Piet Holtkamp

WheelChar Mafia goes travelling (video)

Alles rustig vergelijken en nalezen?

Ontvang de brochure met alle details in een duidelijk overzicht