Home » Nieuws » Een eigen douche-toiletrolstoel meenemen op reis, waarom zou je dat doen?

Een eigen douche-toiletrolstoel meenemen op reis, waarom zou je dat doen?

douche-toiletrolstoel meenemen op reis

Een vakantie is iets om naar uit te kijken. Heerlijk relaxed lezen of juist een volle dag met activiteiten inplannen.

De perfecte trip is zonder zorgen en ongemakken. Echter is het vaak een stuk lastiger om onbezorgd te reizen wanneer je rolstoelafhankelijk bent. Jouw eigen douche-toiletrolstoel meenemen op reis kan wat zorgen wegnemen.

Huisjes die toch niet zo aangepast zijn als aangegeven, te hoge drempels, een te laag bed waardoor de transfer moeilijk te maken is… We have all been there. Ook het badkamergedeelte is iets waar van te voren écht goed over nagedacht moet worden. Een veelvoorkomende oplossing om badkamer-gerelateerde problemen te voorkomen: een eigen douche-toiletrolstoel meenemen op reis. Veel rolstoelgebruikers overwegen om hun eigen hulpmiddel mee te nemen. Lijkt onhandig om nog een extra rolstoel mee te nemen, maar voor velen is dit toch echt een uitkomst. Waarom? Dit zijn de meest gehoorde argument die wij zijn tegengekomen.

1. Wanneer je jouw eigen douche-toiletrolstoel mee neemt op vakantie, zit je zoals je thuis ook gewend bent. Een andere zit kan namelijk veel invloed hebben op het laxeren, maar ook op het maken van de transfer. Ook het risico op het ontwikkelen van drukplekken is aanzienlijk minder en dat wil je écht niet op je welverdiende vakantie.

2. Een hulpmiddel huren kan en is in de meeste gevallen een prima oplossing. Tocht weet je nooit precies wat je krijgt. De zitting kan net even wat anders zijn en vergeet ook niet dat de kwaliteitseisen in veel landen wat anders zijn dan in Noord-West Europa. Wij hebben ook wel eens gehoord dat mensen aankwamen op locatie en er helemaal geen hulpmiddel beschikbaar was, oops…

3. Ook wanneer je normaliter de transfer doet naar het toilet of de douche, kan het verstandig zijn om jouw eigen hulpmiddel mee te nemen. Het is namelijk best jammer wanneer je uiteindelijk niet goed bij het toilet blijkt te kunnen, of de aanpassingen toch niet zijn zoals verwacht. Wanneer je jouw eigen hulpmiddel bij je hebt, heb je in ieder geval nog een alternatief om gebruik te maken van een emmer of po.

4. Wij hebben ook al een aantal keer meegemaakt dat de deur naar de badkamer te smal is om überhaupt naar binnen te komen met een rolstoel. Zeker in hotels of gehuurde appartementjes gebeurt dit regelmatig. In dit geval kun je niet eens bij het toilet in de buurt komen. Toch zul jij jouw behoeften moeten doen en waarschijnlijk doe je dit liever in een po of emmer dan onhandig in bed.

5. Wanneer je gebruik maakt van een douche-toiletrolstoel die in hoogte verstelbaar is, is het handig dat je deze kunt instellen naar de hoogte van het bed of toilet dat aanwezig is. Zo weet je zeker dat je de transfer kunt maken, ook op vakantie.

Onhandig om een douche-toiletrolstoel mee te nemen? Misschien, dat is een beetje afhankelijk van wat voor model jij hebt. Een Lagooni Traveller of Compact past bijvoorbeeld precies in de meegeleverde koffer. Dit maakt het vervoeren een stuk eenvoudiger en neemt minder ruimte in beslag. Zo ga je een stuk zorgelozer op reis zonder teveel gedoe!

Ontvang nieuwe artikelen al eerste

Honderden anderen gingen je al voor. In deze groep bevinden zich met name; mensen met een dwarslaesie, ergotherapeuten en leveranciers van hulpmiddelen. Zij ontvangen maandelijks het laatste nieuws rondom dwarslaesie onderzoeken, events en reisbestemmingen met een rolstoel!

100% privacy – Wij houden zelf ook niet van spam!