Home » Nieuws » Blij dat we een klein deel konden zijn van zijn weg naar het herwinnen van zijn onafhankelijkheid

Blij dat we een klein deel konden zijn van zijn weg naar het herwinnen van zijn onafhankelijkheid

? Storytime…

Op 3 september 2020 sloeg het noodlot toe voor deze man. Door een val heeft hij een dwarslaesie (C3/C4) en ernstige brandwonden opgelopen bij hem thuis op Curaçao. Vanwege de complexiteit van de medische en revalidatiezorg revalideert hij in Nederland. Nadat zijn revalidatie is voltooid, zal hij terugkeren naar zijn familie en huis op Curaçao. Vanwege de ernst van het letsel heeft hij diverse hulpmiddelen en voorzieningen nodig om zichzelf op Curaçao te kunnen onderhouden.

De situatie met betrekking tot voorzieningen is zeer schrijnend: er wordt slechts één voorziening verstrekt. Liften, woningaanpassingen en elektrische rolstoelen worden niet vergoed. Eén keer per jaar komt er een vliegtuig op het eiland met nieuwe apparatuur en vervangende onderdelen. Als deze man niet de benodigde voorzieningen krijgt, zal hij zich nooit meer zelfstandig kunnen verplaatsen… Een verschrikkelijke situatie.

Om hem te helpen zijn twee lieve ergotherapeuten een inzamelingsactie begonnen om hem te voorzien van de hulpmiddelen die hij zo hard nodig heeft. Zij namen ook contact met ons op om te vragen of wij als bedrijf iets voor hem konden doen.

Op de foto hierboven hebben we hem een gloednieuwe Lagooni bezorgd die aan al zijn behoeften voldoet, klaar om in Curaçao te worden gebruikt.

Met behulp van de donaties werd een ongelooflijk bedrag opgehaald. De donaties maakten het mogelijk om zijn huis van alle juiste apparatuur te voorzien. Nu is het mogelijk om hem de kans te geven zijn leven op te pakken zonder extra moeilijkheden.

We zijn blij dat we een klein deel konden zijn van zijn weg naar het herwinnen van zijn onafhankelijkheid.
Een dikke shout out naar iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt ✨

Ontvang nieuwe artikelen al eerste

Honderden anderen gingen je al voor. In deze groep bevinden zich met name; mensen met een dwarslaesie, ergotherapeuten en leveranciers van hulpmiddelen. Zij ontvangen maandelijks het laatste nieuws rondom dwarslaesie onderzoeken, events en reisbestemmingen met een rolstoel!

100% privacy – Wij houden zelf ook niet van spam!