Home » Nieuws » Neurostimulatie studie bij dwarslaesie krijgt vervolg!

Neurostimulatie studie bij dwarslaesie krijgt vervolg!

We starten de week met de eerste resultaten van een onderzoekstudie die uitgevoerd is door de Zwitserse neurowetenschapper professor Gregoire  Courtine. Tijdens deze studie liet de professor zien dat mensen met een incomplete dwarslaesie met behulp van een bijzonder implantaat en intensief revalideren weer stappen konden zetten. Een stap in de goede richting dus, die vervolg gaat krijgen. 

Vorig jaar was er aan het eind van het jaar veel aandacht voor veel aandacht voor deze studie van professor Gregoire  Courtine. De vervolgstudie wordt ook wel STIMO 2 genoemd en hierbij zullen specialisten van de Sint maartenskliniek en het Radboudumc meedoen.

Tijdens deze vervolgstudie zullen mensen met een incomplete dwarslaesie worden gevolgd met een incomplete dwarslaesie die nog moeten starten met revalideren.

3 onderzoeksvragen tijdens STIMO 2 onderzoek

“Met de vervolgstudie staan er 3 onderzoeksvragen centraal”, vertelt revalidatiearts Ilse van Nes van de Sint Maartenskliniek.

  • Is de operatie met het implantaat en de revalidatie effectief voor mensen die net een dwarslaesie hebben opgelopen?
  • Hoe goed werkt de nieuwe sonde, die door GTX Medical speciaal is ontwikkeld om het loopcentrum in het ruggenmerg te stimuleren?
  • Zijn de resultaten van de therapie net zo goed als de chirurgie en de revalidatie ook buiten Lausanne toegepast worden?

 

Hoe lang gaat het STIMO 2 onderzoek duren?

De STIMO 2 vervolgstudie gaat 1 tot 2 jaar duren. Het streven is om september dit jaar te starten met de vervolgstudie. Het onderzoek zal geleid worden door professor Gregoire  Courtine.  Hij zal dit samen doen samen met een team van het Nederlandse bedrijf GTX Medical.

 

 

Ontvang nieuwe artikelen al eerste

Honderden anderen gingen je al voor. In deze groep bevinden zich met name; mensen met een dwarslaesie, ergotherapeuten en leveranciers van hulpmiddelen. Zij ontvangen maandelijks het laatste nieuws rondom dwarslaesie onderzoeken, events en reisbestemmingen met een rolstoel!

100% privacy – Wij houden zelf ook niet van spam!