Blog

Lagooni past de passingen aan…  Lees hier onze voorwaarden om veilig passingen te kunnen doen

Lagooni past de passingen aan…  Lees hier onze voorwaarden om veilig passingen te kunnen doen

Zoals we in ons laatste bericht hebben laten weten, zouden we aangeven wanneer we weer passingen doen. Dit hing voor ons vooral af van de mogelijkheden om dit veilig te kunnen doen, want onze voorwaarde is en blijft dat we dit zo veilig mogelijk – voor alle betrokkenen – moeten kunnen doen. Omdat we met onze voorzieningen van de ene cliënt naar de andere gaan en dus ook meerdere adviseurs, ergotherapeuten en cliënten per dag zien, mogen wij uiteraard niet de overbrenger van het coronavirus worden en moeten we ook ons zelf voldoende kunnen beschermen. Het is ons gelukt om de belangrijkste beschermingsmiddelen te pakken te krijgen, dus we kunnen – onder voorwaarden –  van start.

We vragen daarom onderstaande voorwaarden goed te lezen en te delen met uw cliënten, collega adviseurs, ergotherapeuten en overige betrokken personen, zodat we op een verantwoorde manier te werk kunnen gaan.

Voorwaarden

  1. Na het plannen van de passing willen we het volledige pakket van eisen (PVE) per (secure) email ontvangen. Hierdoor kunnen we zo efficiënt en kort mogelijk de passing uitvoeren. Ook vragen we bij de bevestiging van de passing een rechtstreeks telefoonnummer van de adviseur en/of cliënt.
  2. De dag voorafgaand aan de passing nemen we contact met de adviseur en/of cliënt op om te horen of iedereen klachtenvrij is. We zullen geen passing doen als één van de aanwezige personen of een huisgenoot klachten heeft. Uiteraard geldt dit ook voor onze eigen adviseurs.
  3. Houd het aantal aanwezige personen bij een passing zo minimaal mogelijk, dus ook huisgenoten of andere personen die niet bij de passing nodig zijn, niet in dezelfde ruimte. Hierdoor is het nemen van afstand makkelijker en worden de risico’s kleiner.
  4. Alle betrokkenen (adviseurs, consulenten/ergotherapeuten) wachten buiten en gaan gezamenlijk met de beschermingsmiddelen op bij de cliënt naar binnen. Buiten kan dan nog even kort overlegd worden, waardoor we zorgen dat we zo kort mogelijk bij de cliënten in huis hoeven te zijn. Dit is ook wel zo prettig als iemand onverhoopt wat verlaat is.
  5. Alle betrokkenen, ook de cliënten (en bij de passing aanwezige huisgenoten), dragen mondkapjes om de anderen te kunnen beschermen. Zonder deze bescherming zal er geen passing gedaan worden.
  6. Lagooni zal haar eigen werknemers van beschermingsmiddelen voorzien (handschoenen, bril en mondkapje), adviseurs en overige betrokkenen moeten in principe voor hun eigen mondkapjes zorgen. Dit i.v.m. de beperkte beschikbaarheid van mondkapjes.

We realiseren ons dat we best een verlangenlijst hebben om veilig te kunnen gaan passen, maar we vertrouwen er op dat iedereen begrijpt dat we dit doen in ieders belang.

Mochten er vragen zijn of wilt u een passing inplannen, kunt u telefonisch (0174-281551) of per email contact met ons opnemen (info@lagooni.com).

Hartelijke groet,

Het Lagooni Team

Pin It on Pinterest

Share This