Blog

BTW verhoging op medische hulpmiddelen

BTW verhoging op medische hulpmiddelen

Bespaar op de aanschaf van medische hulpmiddelen voor 1 januari 2019!

zwarte douche rolstoel vrijstaand met kader

Onlangs werd bekend dat de BTW op 1 januari 2019 op medische hulpmiddelen zal worden verhoogd van 6 naar 9%. Welke medische hulpmiddelen vallen onder de BTW verhoging van 2019 volgens het Belastingplan?

Corine van Koppen van Lagooni: “De lijst is lang als we kijken naar de producten die begin 2019 vallen onder de BTW verhoging. Naast het materiaal voor bedden, loophulpmiddelen en rollators waren wij ook geïnteresseerd in de doucherolstoelen die door ons worden geproduceerd en welke specifieke rolstoelen binnen deze wetgeving benoemd werden.”

Binnen de rolstoel categorie in het algemeen worden de volgende producten extra doorbelast:

  • Aandrijfunit van de rolstoelen
  • Rolstoel duw/kantel
  • Elektrische rolstoelen
  • Handbewogen rolstoelen
  • Handbewogen rolstoelen XXL
  • Sportrolstoelen
  • Kinderwandelwagens / buggy’s

Bekijk de rolstoelen van Lagooni

Hoe voorkom ik dat ik in 2019 meer betaal voor de medische hulpmiddelen van Lagooni?

“Gelukkig is de oplossing om van het lage BTW tarief te profiteren binnen handbereik. Wanneer u in 2018 een order plaatst en de factuur betaalt voor 1 januari 2019, dan maakt u nog gebruik van het BTW tarief van 6% en zal er geen naheffing volgen op de BTW. Dit geldt dus ook voor onze doucherolstoelen.” Aldus Corine.

Wat als het product in 2018 is betaald, maar in 2019 wordt geleverd?

Mocht het onverhoopt zo zijn dat u het zorghulpmiddel heeft betaald in 2018, maar wordt geleverd in 2019, dan geldt nog steeds het BTW tarief van 6%. Vanuit de staatssecretaris is aangegeven dat alle administratieve rompslomp die in dit geval zal plaatsvinden de gebruiker zal worden bespaard.

Advies en contact

Pin It on Pinterest

Share This